Skip to main content

Pilula - într-adevăr calea corectă pentru a obține egalitatea în sex?

Când prima pilulă contraceptivă a apărut pe piață în anii 1960, a devenit rapid un simbol al autodeterminării și egalității femeilor. Pentru că, în sfârșit, putea decide în mod complet independent de soțul ei dacă vrea sau nu să aibă copii. Din acest punct de vedere, un lucru minunat. Dar ceea ce a început odată ca o lovitură eliberatoare pune multe femei sub presiune astăzi: când intervenția hormonală nu mai pare brusc să fie deloc o autodeterminare și nu există alternative reale.

De ce merită ca femeile și bărbații deopotrivă să schimbe în sfârșit ceva și să se gândească împreună la contracepție în viitor:

Este contracepția o afacere a femeilor?

Deoarece pilula este una dintre cele mai sigure și mai simple metode de contracepție, în multe locuri a devenit un lucru normal ca femeile să facă pregătirile necesare. Mulți bărbați sunt probabil fericiți de acest lucru, deoarece este posibil să fi avut experiențe în care prezervativele (folosite incorect) au diminuat considerabil senzația sau chiar au explodat. Și oricum, dacă multe tinere iau pilula cu mult înainte de prima experiență sexuală pentru a-și ține acneea sub control - ce ar putea fi rău în asta? Dar, în afară de faptul că prezervativul ar trebui să fie prioritar în multe situații doar din motive de infecție: Este contracepția într-adevăr o treabă de femeie? Pentru că, chiar dacă pilula pare atât de simplă la început, ea are și numeroase dezavantaje - de la schimbări de dispoziție la tulburări fizice și până la dispariția completă a dorinței sexuale.

Luați-vă timp pentru a lua în considerare alternative.

Dacă tu, ca femeie sau partenerul tău, nu ești una dintre acele femei care pot lua pilula timp de mulți ani fără efecte secundare sau dacă contracepția hormonală pur și simplu nu mai este o opțiune, ar trebui să îți acorzi puțin timp pentru a te informa despre alternative. Din păcate, nu există o metodă contraceptivă perfectă - toate au avantajele și dezavantajele lor. Dar există multe opțiuni și, în cele din urmă, fiecare trebuie să decidă singur ce i se potrivește cel mai bine. Este important să luați singuri decizia pentru tot ceea ce are legătură cu corpul dumneavoastră. În afară de sterilizare și prezervative, contracepția se realizează aproape exclusiv de către femeie și implică uneori o intervenție fizică considerabilă (de exemplu, cu DIU de cupru sau cu injecția de 3 luni). Cel mai important lucru despre contracepție: trebuie să vă dedicați pe deplin metodei și să vă simțiți confortabil cu ea.

Decideți împreună asupra metodei contraceptive

A vă informa și a decide împreună înseamnă să vă asumați responsabilitatea pentru ambii parteneri. Toate metodele contraceptive au avantajele și dezavantajele lor. Ceea ce vorbește în special în favoarea prezervativelor: multe femei își redescoperă libidoul după ce renunță la metodele contraceptive hormonale. Un efect secundar plăcut de care beneficiază ambii parteneri!

Glonțul de argint: asumarea împreună a responsabilității

Bineînțeles, faptul că decizia privind propriul corp aparține întotdeauna fiecăruia dintre noi nu exclude deciziile comune. Cel mai bun lucru este atunci când amândoi vă simțiți confortabil cu noua metodă contraceptivă și vă asumați responsabilitatea împreună. Aici merită să ne gândim din nou la prezervativ. Pentru că aici atât femeia, cât și bărbatul pot lua inițiativa și amândoi sunt responsabili în egală măsură pentru contracepție. Puteți pur și simplu să le cumpărați pe rând și să decideți singuri dacă să mergeți la magazinul local sau să le comandați online - costurile și efortul (mic) sunt astfel distribuite în mod echitabil. Mai presus de toate, nu trebuie să mergeți la medic și nu trebuie să faceți nimic din ceea ce v-ar putea îngrijora. Iar în ceea ce privește posibilele dificultăți cu prezervativele, nu vă faceți griji: odată ce ați găsit dimensiunea potrivită a prezervativului, dezavantajele larg răspândite nu sunt altceva decât scuze nefondate. Totul se potrivește perfect și vă puteți bucura de sex intens și sigur.

Combinați cu pricepere metodele contraceptive - de exemplu, PFN + prezervativ

Bineînțeles, puteți combina diferite metode contraceptive. Planificarea familială naturală (PFN), de exemplu, este un concept interesant prin care o femeie poate spune cu aproximație când ovulează, observând semnalele corpului ei. Pentru a face acest lucru, ea își măsoară temperatura corpului în fiecare dimineață și așa-numitul mucus cervical de mai multe ori pe zi. Pe termen lung, acest lucru duce la o fereastră lunară de aproximativ 12-14 zile în jurul fazei fertile, când este importantă contracepția cu prezervativ. În celelalte zile, puteți renunța la o metodă contraceptivă suplimentară. Desigur, prezervativul este în continuare adecvat pentru protecția împotriva bolilor - de aceea, PFN este potrivită în special pentru sexul în relațiile de lungă durată. Dacă este efectuată cu o diligență absolută, PFN este considerată la fel de sigură ca și pilula. Cu toate acestea, înainte de a încerca aceasta sau alte metode, informați-vă întotdeauna în detaliu cu privire la riscurile relevante, astfel încât să fiți întotdeauna în siguranță.

În cele din urmă se bucură din nou de sex minunat

Dacă ați luat pilula și acum treceți la o altă metodă contraceptivă, probabil că se va observa - într-un mod foarte pozitiv. Multe femei își redescoperă brusc libidoul și simt o dorință pentru sex care fusese complet uitată. Acest lucru ar putea chiar să aducă un nou suflu în relația voastră, pe care ar trebui să vă simțiți liberi să îl luați cu voi. La urma urmei, meriți să faci sex de calitate. Pentru că egalitatea și responsabilitatea comună pot fi extrem de sexy.

Mister Size
Mai multe articole

Faceți mai mult din ea - cu fantezii sexuale în cinematograful personal din capul tău personal

Citește acum

Unul ca niciunul - ce înseamnă diferitele forme de penis

Citește acum

Fac oamenii mai puțin sex astăzi?

Citește acum