Skip to main content

Contracepția în alte țări - prezervativ, pilulă etc. în întreaga lume

Cum funcționează contracepția în alte țări? Sunt prezervativele și pilula, de asemenea, metode contraceptive populare în întreaga lume?

Alte țări au obiceiuri diferite în ceea ce privește contracepția?

În Europa, pilula contraceptivă și prezervativul se află pe primul loc în ceea ce privește contracepția, uneori o metodă, alteori cealaltă, în funcție de țară. În Germania, de exemplu, pilula și prezervativul sunt aproape la egalitate. Potrivit unui sondaj realizat în 2018 de BZgA (Centrul Federal pentru Educație în domeniul Sănătății), prezervativul devine mai popular decât pilula, în special în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, fiind deja metoda contraceptivă numărul unu. În special persoanele mai tinere probabil că nu mai doresc să își asume riscul efectelor secundare atunci când iau hormoni sub formă de pilulă. Ponderea utilizatorilor de prezervative din această grupă de vârstă a crescut cu 7 puncte procentuale față de 2011, ajungând la 58%, în timp ce ponderea utilizatorilor de pilule a scăzut cu 16 puncte procentuale în aceeași perioadă.

Conform sondajului BZgA din 2018, următoarele metode contraceptive au jucat încă un rol în Germania:

  • DIU cu o cotă de 10%.
  • Sterilizarea bărbaților cu o pondere de 3%.
  • Metoda calendaristică cu o cotă de 3%.
  • Sterilizarea femeilor cu o pondere de 2%.
  • Metoda temperaturii cu o cotă de 2%.
  • Inel vaginal/nuvaring cu o cotă de 2%.

În general, există un interes tot mai mare pentru contraceptivele fără hormoni, iar tendința se îndreaptă din ce în ce mai mult către prezervative.

Ce alte metode contraceptive sunt disponibile în întreaga lume?

La nivel mondial, pilula și prezervativul se află pe locul al doilea și, respectiv, al treilea în topul metodelor contraceptive; în Europa și în alte țări occidentalizate, în special, acestea se află chiar în fruntea clasamentului. Prezervativul și pilula au o bună disponibilitate și un preț scăzut. În unele țări, prezervativele pot fi obținute chiar gratuit sau pe bază de rețetă, în anumite condiții.

La nivel internațional, din păcate, sterilizarea femeilor este încă metoda contraceptivă numărul unu; această metodă permanentă este adesea justificată de lipsa altor opțiuni.

În afară de prezervativ și pilulă, DIU și injecția de trei luni au o pondere foarte importantă în rândul metodelor contraceptive la nivel mondial. Alte metode hormonale sau fără hormoni, cum ar fi metoda calendarului sau metoda temperaturii, inelele vaginale sau hormonale sau coitus interruptus joacă doar un rol minor într-o comparație la nivel mondial.

Doar prezervativul oferă protecție dublă

Este important de știut că, în cazul tuturor metodelor contraceptive menționate, doar prezervativul poate oferi protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală periculoase, pe lângă protecția împotriva sarcinilor nedorite. Protecția optimă și senzația deplină a prezervativelor pot fi obținute numai cu dimensiunea potrivită a prezervativului. Dacă prezervativul se potrivește perfect, nimic nu alunecă și nimic nu ciupește sau strânge.

Mister Size
Mai multe articole

Punerea unui prezervativ în mod corespunzător - cum să o faci fără a fi enervant

Citește acum

Prietenie+, amestecuri, relații deschise și poligamie - ce este cu modelele moderne de relații?

Citește acum

Nu contează cât de mare sau mic - îmi iubesc penisul.

Citește acum