Skip to main content

Există temperaturi care sunt periculoase pentru prezervative?

Cum tolerează prezervativele căldura și frigul? Ce se întâmplă dacă prezervativele au fost depozitate prea cald vara sau prea rece iarna? Aflați toate detaliile despre temperaturile potrivite pentru prezervative în acest articol.

Prezervative în timpul verii

În principiu, prezervativele ar trebui să fie păstrate la temperaturi de până la maximum 30°C pe o perioadă mai lungă de timp. Desigur, acest lucru poate fi uneori o provocare în timpul verii. De asemenea, nu trebuie să păstrați prezervativele în lumina directă a soarelui pentru perioade lungi de timp. Cu toate acestea, depozitarea pe termen scurt, timp de 3-4 zile, în condiții de căldură extremă de până la 40°C, de exemplu, în timpul transportului prin poștă, în mașină sau într-o stație de ambalare, este posibilă fără probleme. Astfel, chiar și vara, puteți să vă comandați prezervativele online sau să le luați cu dvs. în călătorii fără nicio grijă. Dacă există un val de căldură prelungit și apartamentul dumneavoastră se află sub acoperiș, de exemplu, și devine mai mult un incubator, puteți depozita prezervativele în frigider, deoarece acest lucru nu le va afecta.

Dacă prezervativele sunt depozitate prea mult timp în soarele arzător sau în căldură, latexul devine din ce în ce mai fragil în timp și se poate rupe mai repede. Dacă v-ați lăsat prezervativele în torpedoul mașinii pentru o perioadă lungă de timp în timpul verii, este mai bine să nu le mai folosiți. Nici portofelul sau geanta de mână nu este un loc bun pentru a păstra prezervativele, deoarece acestea se încălzesc foarte des în timpul verii.

Apropo: Pilula contraceptivă are și ea o problemă de temperatură în timpul verii. Nici aceasta nu trebuie depozitată la peste 30 de grade Celsius, altfel se poate pierde efectul contraceptiv al pilulei.

Prezervative în timpul iernii

Prezervativele pot tolera înghețul? Da, pot. Temperaturile scăzute și chiar înghețul nu dăunează în niciun fel prezervativelor. Termenul de valabilitate al prezervativelor nu este afectat nici negativ, nici pozitiv. Data de expirare rămâne valabilă, așa cum este menționată pe ambalaj, chiar dacă prezervativele dvs. sunt înghețate timp de câteva zile în timpul iernii, de exemplu, pentru că le-ați comandat online.

Concluzie - cum ar trebui să fie depozitate prezervativele?

Păstrați prezervativele într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină; ambalajele prezervativelor oferă o bună protecție împotriva luminii. La temperaturi normale, sub 30 de grade Celsius, nu aveți de ce să vă faceți griji. În cazul în care se anunță un val de căldură și în locuința dvs. este prea cald pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți folosi frigiderul. Cu toate acestea, perioadele scurte de căldură ridicată în timpul transportului nu vor afecta prezervativul.

Întrebări suplimentare despre prezervativele Mister Size pot fi găsite în secțiunea Întrebări frecvente:

Mister Size
Mai multe articole

Sexul bun nu trebuie să fie perfect

Citește acum

Pilula - într-adevăr calea corectă pentru a obține egalitatea în sex?

Citește acum

Prezervative și lubrifiant - pentru ca sexul să meargă ca pe roate

Citește acum