Skip to main content

Fac oamenii mai puțin sex astăzi?

La sfârșitul anului 2018, a existat o mulțime de emoții în legătură cu raportul "Recesiunea sexuală" din revista "The Atlantic". Potrivit unor studii recente, generațiile tinere din SUA fac mai puțin sex decât părinții lor la aceeași vârstă. Acest lucru nu prea se potrivește cu faptul că suntem înconjurați tot timpul de subiectul sexului în zilele noastre - fie în filme, cărți sau oriunde altundeva. Și a devenit mult mai ușor să te descurci cu ea. Este în regulă să vorbim deschis despre sex (slavă Domnului!). Seriale precum "Educație sexuală" sau podcasturi precum "Oh, Baby" nu sunt doar distractive, ci oferă și sfaturi valoroase pentru o viață sexuală împlinită. Și chiar dacă nu discutăm neapărat despre BDSM cu părinții noștri la masă, există din ce în ce mai puține tabuuri. Și, în paralel, există mult mai multe oportunități de a descoperi și de a urmări pasiunile personale - fără a se catapulta pe sine pe marginea societății. Sexul a devenit un subiect la modă, absolut acceptabil din punct de vedere social și în vogă. Atunci cum se face că tinerii fac mai puțin sex? Am devenit pur și simplu blazați?

Stresul carierei, sentimentul de inadecvare și mai puțin angajament - motive pentru mai puțin sex

Într-un sondaj realizat în 1991, aproximativ 54 % dintre elevii de liceu avuseseră deja experiențe sexuale - în 2015, procentul a fost de puțin peste 41 %. Iar adultul mediu a făcut sex doar de 54 de ori pe an în 2014, față de 62 de momente confortabile la sfârșitul anilor '90. Probabil că a devenit chiar ceva mai puțin în ultimii ani...

În Germania, lucrurile arată un pic diferit în detaliu, dar tendințele sunt similare: de exemplu, studiul "Freizeit Monitor 2019" tocmai a dezvăluit că proporția germanilor care fac sex cel puțin o dată pe lună a scăzut cu 4% din 2014. Nici măcar o treime dintre germani (30%) nu fac sex cel puțin o dată pe săptămână. În rândul adulților tineri, există cel puțin câțiva mai mulți (40 %) - dar nu sunt chiar atât de mulți.

Motivele declinului vieții sexuale sunt multiple și pot fi doar presupuse: În primul rând, tinerii din ziua de azi sunt expuși la un stres mult mai mare în carieră - ceea ce înseamnă că relațiile romantice sunt rapid lăsate deoparte. Dacă la aceasta se adaugă nemulțumirea față de propriul corp, poate fi destul de dificil să te implici cu o altă persoană și să vă simțiți bine împreună. Și mai ales cu toate pozele perfecte de pe Instagram, a devenit atât de ușor să ne simțim inadecvați. În plus, există acest neangajament constant: aplicațiile de dating fac ca alegerea să fie uriașă - cum poți să te angajezi, te rog? Acest lucru este reflectat și de un studiu care a arătat că aproximativ 60% dintre americanii sub 35 de ani nu au o relație serioasă. Deși sunt tot cuplurile a căror viață sexuală este statistic mai activă.

Și sexul este în aer peste tot - chiar prea mult?

Și probabil că este adevărat că ne simțim și noi puțin copleșiți de omniprezența sexului și de așteptările mari care îl însoțesc adesea. Auzim din toate părțile cât de minunat poate fi sexul. Dar dacă nici noi nu ne descurcăm atât de bine? Și să ne simțim prost după aceea pentru că nu putem ține pasul? În ceea ce privește deschiderea, "vorbim mult despre sex, dar nu și despre sexul pe care îl facem noi înșine", după cum bine spune într-un interviu jurnalista și "iluminista" Kristina Weitkamp. Iar ceea ce vorbim ne face nesiguri. Nu e de mirare că lucrurile merg prost mai des sau că pur și simplu nu avem chef să facem sex atunci când se ivește ocazia. Mai ales atunci când trebuie să ne confruntăm mai întâi cu un omolog (încă) necunoscut. În general, tot mai multe lucruri par să se întâmple în teorie: Colectezi chibrituri, discuți puțin - dar o întâlnire reală și tot ce urmează nu se întâmplă prea des. E păcat cumva. Nu-i așa?

Ce mă ajută când vreau să fac mai mult sex? - 5 sfaturi concrete

Și acum? Doar să acceptăm dezvoltarea sau putem face ceva noi înșine dacă preferăm să avem mai mult sex? Noi suntem, desigur, în favoarea celei din urmă - și, prin urmare, avem cinci sfaturi de bază pentru ca, în viitor, să lăsați mai mult loc pentru sex în viața dumneavoastră:

1. nu alegeți întotdeauna calea ușoară de ieșire

De multe ori alegem calea cea mai ușoară: o potrivire și o discuție promițătoare, dar apoi ne speriem înainte de pasul decisiv către o întâlnire în viața reală. Sau preferăm să ne satisfacem singuri pentru că este mai ușor decât să ne implicăm într-o situație în care ne simțim nesiguri. Asta s-a terminat acum. Pe viitor, lăsați calea ușoară și faceți cu îndrăzneală un pas înainte. Dacă se dovedește a fi un eșec, puteți oricând să puneți o bifă și să treceți la următoarele încercări.

2. nu te lăsa împotmolit în multitudinea de posibilități

Sigur, alegerea este imensă și este incredibil de greu să te decizi. Ai prefera mai degrabă cunoștința sexy de la Joyclub, colegul deștept de la facultate sau acel tip care pare să ne înțeleagă perfect după câteva discuții? Te împotmolești repede în fața posibilităților și, într-o stare de șoc, preferi să nu te implici în niciuna dintre ele. Ar fi bine să puneți capăt și acestui lucru - în mod ideal, concentrându-vă asupra unei singure persoane la un moment dat. Dacă aveți îndoieli, puteți oricând să vă întâlniți cu alții atunci când cunoștința curentă se va termina. Apropo, acest lucru este corect față de alte persoane. Sau ați dori să fiți unul dintre cei mulți?

3. permiteți mai multă apropiere și implicați-vă unul în celălalt

Dacă fiecare întâlnire romantică nu este nimic pe jumătate și nimic în întregime pentru că suntem inhibați să ne angajăm, acest lucru ne afectează în mod natural și viața sexuală. Pentru că, chiar dacă spunem că suntem relaxați în această privință, există adesea un zid invizibil între noi. Un zid de protecție care ar trebui să ne protejeze de dezamăgire, de exemplu. Singurul lucru este că multe lucruri bune pot fi pierdute ca urmare a acestei situații, iar apropierea reală devine uneori o artă. Iată de ce: Dacă o întâlnire vă pare bună în principiu, permiteți o apropiere mai mare în timp și astfel vă oferiți șansa de a face mai mult din ea. Acest lucru are, de obicei, un efect destul de pozitiv asupra vieții tale sexuale.

Și dacă merge prost, merge prost. Apoi vă puteți spune că ați încercat și, în cele din urmă, o întâlnire promițătoare va avea loc în altă parte.

4. blocați factorii de stres - creați-vă timp pentru relaxare

Cu greu poate exista un ucigaș al poftei de viață mai mare decât stresul - iar acesta este acum omniprezent. Pentru a nu-l lăsa să vă distrugă viața sexuală, ar trebui să creați în mod conștient spații (de timp) în care stresul să nu poată intra. Indiferent de ceea ce te frământă, poți să te ocupi de asta mai târziu. În binemeritatul timp liber, relaxarea este ceea ce contează - chiar și sub forma unei mici aventuri plăcute.

O modalitate bună de a învăța să te "deconectezi" este meditația. Încercați doar. Sau începeți mângâierile cu un mic masaj în timp ce ascultați muzică relaxantă ...

5 Vorbiți despre sex și despre propriile nevoi - atât la întâlniri, cât și în relații.

De obicei, sexul devine cu adevărat bun doar atunci când vă cunoașteți nevoile sexuale și micile secrete pe care le folosiți pentru a vă excita reciproc. Bineînțeles, acest lucru necesită deschidere și o anumită doză de încredere. Dar, chiar dacă uneori poate părea ciudat să vorbești despre propriile dorințe erotice, nu ai de ce să te temi. Este posibil să nu aveți întotdeauna o potrivire perfectă. Dar poate fi destul de mișto să încercați lucruri noi împreună și să simțiți cum vă aduceți partenerul la noi înălțimi.

Bineînțeles, ar trebui să decideți întotdeauna în mod conștient cu cine doriți să vă împărtășiți cele mai intime dorințe. Totuși, în funcție de situație, poate fi util să faceți acest lucru la primele întâlniri. Cine știe ce posibilități vor apărea atunci...

 

Distracție plăcută cu sfaturile noastre! Anunțați-ne dacă vă ajută. Și dacă știi și tu niște ponturi din interior, lasă-ne un mesaj! Apropo, articolul din Atlantic a rezonat și cu o veste bună: Și anume, că persoanele în vârstă sunt încă destul de active în zilele noastre. Așa că, dacă nu faceți prea mult sex când sunteți tineri, puteți recupera mai târziu.

Mister Size
Mai multe articole

Sexul bun nu trebuie să fie perfect

Citește acum

Pilula - într-adevăr calea corectă pentru a obține egalitatea în sex?

Citește acum

Prezervative și lubrifiant - pentru ca sexul să meargă ca pe roate

Citește acum