Skip to main content

Ziua Internațională a Femeii: Partenerul tău poartă prezervativul de mărimea potrivită?

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită la nivel mondial miercuri, 8 martie, pentru a celebra realizările sociale, economice, culturale și politice ale femeilor. Pentru a marca această ocazie, ne-am gândit la modul în care, în calitate de femeie, vă puteți recăpăta controlul asupra sănătății sexuale în ceea ce privește sexul și contracepția. Una dintre aceste modalități este să te asiguri că partenerul tău poartă prezervativul de mărimea potrivită pentru un sex mai sigur.

Nu am cumpăra o nouă pereche de pantofi fără să-i probăm, dar mulți oameni doar ghicesc mărimea prezervativului și adesea poartă mărimea greșită, care este fie prea mare, fie se simte prea strâmtă, ceea ce poate duce la un risc de infecții cu transmitere sexuală, HIV sau sarcină.

De ce este important ca și femeile să aibă mărimea corectă a prezervativului pentru bărbați?

Ați mers vreodată pe culoarul de la supermarket sau de la farmacie cu prezervativele sau ați cumpărat prezervative online și l-ați ales pe primul pe care l-ați văzut? Fără să te întrebi cu adevărat dacă i se potrivește partenerului tău? - Atunci nu ești singurul.

Dar dacă vă asumați un risc atunci când folosiți prezervative, vă riscați și sănătatea sexuală. Un prezervativ acționează ca o barieră fizică între penis și vagin, împiedicând transferul de fluide sexuale. Așadar, dacă partenerul dvs. nu poartă prezervativul de mărimea potrivită, ar putea însemna că prezervativul partenerului dvs. este fie prea mare și ar putea aluneca, fie că un prezervativ prea strâns s-ar putea rupe, punându-vă în pericol nu numai de infecții cu transmitere sexuală și HIV, ci și de sarcină. Dacă partenerul dvs. nu poartă prezervativul de mărimea potrivită, acesta se poate simți inconfortabil și poate reduce sensibilitatea, făcându-l să se simtă inconfortabil în timpul actului sexual, ceea ce, la rândul său, vă poate afecta viața amoroasă.

Așadar, nu doar cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii din acest an, asigurați-vă că partenerul dumneavoastră poartă prezervativul de mărimea potrivită, astfel încât sexul să fie nu doar mai distractiv, ci și mai sigur.

Ar trebui ca prezervativele să fie dificil de pus?

Nu. Prezervativele nu ar trebui să fie niciodată greu de pus. Dacă un prezervativ este greu de pus sau se simte prea strâns, înseamnă că purtați mărimea greșită, ceea ce crește riscul ca acesta să se rupă sau să alunece în timpul sexului. Prezervativele ar trebui să fie confortabile, dar sigure - dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră simțiți că prezervativul este prea strâns, este posibil să fie nevoie să măriți o mărime mai mare. Pentru a practica sexul protejat, este important să folosiți prezervativul de mărimea potrivită.

Cum știu ce mărime de prezervativ să cumpăr?

Cel mai bun mod de a afla dacă purtați prezervativul de mărimea potrivită este să măsurați lățimea penisului dumneavoastră în erecție. Lungimea penisului nu este de obicei importantă, deoarece un prezervativ poate fi desfășurat flexibil în lungime pentru a acoperi întregul penis. Lățimea afectează cât de bine rezistă un prezervativ, astfel încât tu și partenerul tău să puteți practica sexul în siguranță.

Acum, de Ziua Internațională a Femeii, folosiți unul dintre aceste moduri diferite de a măsura penisul partenerului dumneavoastră:

  1. Determinați cu ușurință dimensiunea prezervativului cu aplicația noastră de măsurare.
  2. Imprimați banda noastră de măsurare practică în format PDF - doar imprimați-o și măsurați direct penisul partenerului dvs.
  3. Comandați practicul Condom Sizer direct la domiciliu.
  4. Sau puteți face acest lucru în mod tradițional și să folosiți o riglă sau o bandă de măsură. Pentru a măsura lățimea, înfășurați banda de măsură în jurul penisului în erecție al partenerului dvs. pentru a obține circumferința penisului în mm. Apoi puteți converti această valoare în mărimea prezervativului folosind tabelul nostru de mărimi. Pur și simplu măsurați diametrul cu o riglă și apoi uitați-vă la locul corespunzător din tabel.

Ca și în cazul unei perechi noi de pantofi, ar trebui să încercați mai multe prezervative pentru a găsi potrivirea perfectă. De exemplu, cu kiturile noastre de testare, puteți începe prin a comanda doar un pachet de trei și să aflați care prezervativ se simte cel mai confortabil.

Cum să vorbiți cu partenerul dvs. despre sexul protejat

Știm că uneori poate părea dificil să vorbești cu partenerul tău despre sexul protejat, dar este o conversație importantă pentru a te asigura că tu și partenerul tău sunteți protejați de infecțiile cu transmitere sexuală, de HIV și de riscul de sarcină. Iată trei moduri în care puteți vorbi cu partenerul dvs. despre sexul protejat de Ziua Internațională a Femeii:

  1. Asigurați-vă că purtați conversația la momentul și locul potrivit - fără distrageri sau întreruperi.
  2. Fiți sinceri unul cu celălalt - vorbiți deschis cu partenerul dumneavoastră despre temerile dumneavoastră, despre istoricul sexual sau despre riscurile pe care le-ați luat în trecut. Acest lucru nu numai că sporește conexiunea emoțională și intimitatea, dar vă face pe amândoi să vă simțiți mai relaxați în timpul sexului.
  3. Vorbiți despre diferite metode contraceptive. Există multe metode diferite pe care le puteți încerca - dar prezervativele oferă protecție dublă, ceea ce înseamnă că sunteți protejați atât împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală, cât și împotriva sarcinii.

Mister Size
Mai multe articole

Sexul bun nu trebuie să fie perfect

Citește acum

Pastila - drepturi cu adevărat egale în timpul sexului?

Citește acum

Prezervative și lubrifiant: așa merge sexul ca la carte

Citește acum