Skip to main content

Cât de mult sex este de fapt normal?

De la partide de sex zilnice până la a face sex doar o dată pe lună - noi avem răspunsul!

Frecvența sexului scade odată cu vârsta

Oamenii de știință de la Institutul Kinsey de la Universitatea Indiana au studiat cât de des fac sex persoanele din diferite grupe de vârstă. Institutul Kinsey se ocupă de mulți ani de subiectele legate de sexualitate și parteneriat. În cadrul unui studiu amplu, aceștia au stabilit cifre concrete pentru frecvența medie a actului sexual. Trebuie remarcat faptul că nu s-a făcut nicio distincție în ceea ce privește faptul că participanții la studiu erau într-o relație serioasă sau singuri.

Studiul a produs următoarele rezultate:

  • Între 18 și 29 de ani: În medie, persoanele de această vârstă fac sex de 2,15 ori pe săptămână, adică de aproximativ 112 ori pe an.
  • Între 30 și 39 de ani: Oamenii de aici fac sex de aproximativ 1,65 ori pe săptămână, adică de aproximativ 86 de ori pe an.
  • Începând cu vârsta de 40de ani: Începând cu vârsta de 40 de ani, oamenii fac sex de aproximativ 69 de ori pe an, adică în medie de 1,33 ori pe săptămână.

Cea mai frumoasă materie secundară din lume - sexul în cifre concrete

La un moment dat în viața lor, mulți oameni ajung la un punct în care își analizează mai atent propriul comportament sexual. Te-ai întrebat vreodată dacă faci prea mult sau prea puțin sex? Punctul de plecare este destul de diferit pentru mulți oameni. O persoană singură care face sex aproape în fiecare zi s-ar putea întreba dacă nu cumva este chiar dependentă de sex, în timp ce un cuplu căsătorit de mai mulți ani și care are copii s-ar putea întreba dacă nu cumva este prea puțin dacă face sex doar o dată pe lună. Așadar, pentru a vă evalua mai bine propria situație, o medie generală este foarte utilă - ați citit deja primele cifre pentru majoritatea categoriilor de vârstă de mai sus.

Rezultatele de mai sus arată destul de clar că activitatea sexuală scade odată cu vârsta. Așadar, este normal ca activitatea sexuală să scadă atunci când îmbătrânești puțin și, eventual, când ai copii. Dar dacă te gândești: "Am deja 41 de ani și mă culc cu prietena mea aproape în fiecare zi! - E ceva în neregulă cu mine?" Nu intrați în panică! Există o altă abordare pentru a determina cât de mult sex pe săptămână aveți în medie.

Cu cât relația ta este mai lungă, cu atât mai puțin sex

Lăsând vârsta deoparte pentru o clipă, se pare că durata relației are, de asemenea, o influență decisivă asupra frecvenței cu care faceți sex în medie. Un cuplu proaspăt îndrăgostit, de exemplu, este foarte diferit de un cuplu căsătorit de mai mulți ani.

Există trei faze:

  • Foarte îndrăgostiți: în această fază, care durează aproximativ 18 - 24 de luni, este destul de obișnuit să faceți sex în fiecare zi. Amândoi simt emoțiile dezlănțuite și cu greu își pot ține mâinile departe unul de celălalt. În cazul cuplurilor care sunt împreună de puțin timp, dorința reciprocă este, de obicei, încă foarte puternică. Dacă acest lucru este diferit pentru dumneavoastră, totuși, nu trebuie să vă faceți griji încă: Frecvența sexului la începutul unei relații nu spune nimic despre evoluția ulterioară a relației, există întotdeauna destule alte influențe care pot duce la mai multă sau mai puțină dorință pentru sex!
  • Relații stabilite: În această fază este foarte important ca ambii parteneri să fie mulțumiți de situație. Chiar dacă frecvența sexului scade în timp la o medie de o dată sau de două ori pe săptămână, nu trebuie să vă faceți griji. Acest lucru nu spune nimic despre calitatea relației voastre. Dacă vă simțiți echilibrați și împliniți din punct de vedere sexual ca și cuplu, totul este bine. Cu toate acestea, dacă dorințele voastre sunt diferite sau sunteți nemulțumiți, ar trebui să vorbiți unul cu celălalt. Întotdeauna este cel mai bine să găsim împreună noi modalități de a reaprinde vechiul foc! Dacă, de exemplu, în calitate de bărbat, vă simțiți inconfortabil cu prezervativele, acest lucru se poate datora și faptului că ați ales o mărime greșită de prezervativ și poate fi ușor de remediat. Uneori este suficient să folosești un lubrifiant excitant în timpul sexului.
  • Cupluri căsătorite cu copii: Dacă sunteți căsătoriți de mult timp și ați avut deja copii, acest lucru va avea, de asemenea, un efect asupra frecvenței sexului. 30 la sută dintre cupluri fac sex în medie doar o dată sau de două ori pe săptămână. 45 la sută spun chiar că fac sex doar aproximativ o dată pe săptămână.

Există prea mult sex?

Atâta timp cât vă simțiți bine, nu există "prea mult" sex. Dar, de îndată ce acest lucru nu mai este cazul, ați putea avea un caz de dependență sexuală. Nevoia incontrolabilă de sex - așa-numita hipersexualitate - este considerată de câțiva ani o boală și poate fi o adevărată tortură pentru cei afectați. Aceștia nu se mai pot bucura cu adevărat de sex și, prin urmare, adesea nu mai sunt capabili de o relație de dragoste normală. Întreaga lor viață este determinată doar de dorința de a se culca cu cineva. Partenerul este adesea văzut ca un mijloc de a atinge un scop pentru a satisface dependența. Într-un astfel de caz, trebuie căutat în orice caz ajutor profesional!

Statistici și semnificația lor

De fiecare dată când vorbim despre statistici, am dori să vă dăm un mic indiciu: În cele din urmă, numerele sunt doar numere. Există mulți oameni care - într-un fel sau altul - se abat semnificativ de la valorile medii și sunt perfect mulțumiți de acestea. Nu este important să fii în medie sau normal, ci să te simți bine.

Mister Size
Mai multe articole

Punerea unui prezervativ în mod corespunzător - cum să o faci fără a fi enervant

Citește acum

Prietenie+, amestecuri, relații deschise și poligamie - ce este cu modelele moderne de relații?

Citește acum

Nu contează cât de mare sau mic - îmi iubesc penisul.

Citește acum