Skip to main content

Ce este indicele Pearl - și de ce sunt bune prezervativele!

Dacă vă interesați de contraceptive și de eficiența lor, mai devreme sau mai târziu veți da peste Indicele Pearl. Află ce înseamnă această măsură, cum se calculează și care este Indicele Pearl al prezervativelor aici!

Ce este indicele Pearl?

Indicele Pearl este o măsură a siguranței contraceptivelor. Cu cât indicele Pearl este mai mic, cu atât metoda contraceptivă funcționează mai bine.

Concret, Indicele Pearl indică câte femei din 100 rămân însărcinate în decurs de un an, chiar dacă au folosit un anumit contraceptiv.

Cum se calculează indicele Pearl?

Indicele Pearl poate fi calculat cu ajutorul următoarei formule:

((număr de sarcini x 12 luni) x 100) / (număr de femei x luni de utilizare).

Un indice Pearl de 2 ar însemna, prin urmare, că într-un an 2 din 100 de femei au rămas însărcinate în ciuda utilizării contracepției.

Cu toate acestea, valoarea este de obicei extrapolată doar la 100 de femei și la 1 an, fără ca atât de multe femei să fi participat efectiv la un studiu în această perioadă (a se vedea exemplul de calcul).

Indicele Pearl Exemplu de calcul: 85 de femei testează o nouă pilulă contraceptivă timp de 6 luni. 1 femeie rămâne însărcinată în ciuda administrării pilulei.

= ((1 sarcină x 12 luni) x 100) / (85 de femei x 6 luni de utilizare) = 1200 / 510 = 2,35

Aceasta înseamnă că noua pilulă ar avea un indice Pearl de 2,35.

Extrapolat, 2,35 din 100 de femei ar fi rămas însărcinate în decurs de un an dacă ar fi folosit noua pilulă contraceptivă.

De unde provine indicele Pearl?

Indicele Pearl a fost inventat în anii 1930 de către statisticianul american Raymond Pearl și numit după el. Scopul era de a dezvolta o metodă simplă de măsurare a eficienței contraceptivelor.

Cât de fiabil este indicele Pearl?

Indicele Pearl este o măsură practică pentru compararea superficială a protecției contraceptive a diferitelor contraceptive. Cu toate acestea, nu ar trebui să se bazeze orbește pe el, deoarece factori importanți care au o mare influență asupra fertilității sunt luați în considerare cu greu sau deloc.

Nu sunt luați în considerare în Indicele Pearl:

  • Vârsta femeilor (fertilitatea scade odată cu creșterea vârstei).
  • În general, fertilitatea individuală, determinată genetic
  • Obiceiurile de viață ale femeilor (de exemplu, dieta, fumatul)
  • Activitatea sexuală/frecvența actului sexual
  • Boli sau medicamente

Teoretic, un producător de contraceptive ar putea efectua un studiu Pearl Index și ar permite participarea doar femeilor care duc o viață abstinentă din punct de vedere sexual, adică care nu au deloc relații sexuale.

Desigur, Indicele Pearl ar fi atunci 0, deoarece nicio femeie nu ar rămâne însărcinată în timpul studiului său. El își poate face apoi reclamă la contraceptivul său cu rezultatul minunat, deși acesta este de fapt falsificat.

De asemenea, trebuie reținut faptul că indicele Pearl măsoară doar protecția împotriva concepției. Nu se ia în considerare dacă și în ce măsură respectivul contraceptiv protejează și împotriva ITS.

Prezervativul este singurul contraceptiv care protejează împotriva ITS - și nu conține hormoni!

Prezervativul are un indice Pearl de la 2 la 12, în funcție de dacă se fac sau nu erori de aplicare.

Sfaturi pentru utilizarea corectă a prezervativelor

De ce prezervativul este încă o soluție atotcuprinzătoare în materie de contracepție: Spre deosebire de pilulă, DIU și altele, prezervativul protejează și împotriva ITS, cum ar fi HIV și gonoree. Prin urmare, nu ar trebui să se renunțe la prezervativ, mai ales în cazul cunoștințelor ocazionale și al aventurilor de o noapte. Dar prezervativul are avantajele sale și în cazul parteneriatelor și relațiilor de lungă durată: Nu este nevoie să se utilizeze contraceptive hormonale, care pot provoca efecte secundare grave, cum ar fi tulburări de sângerare, greață, tromboză și depresie.

Cu dimensiunea potrivită a prezervativului, aproape că nu simțiți deloc prezervativul.

De ce mulți oameni încă se lipsesc de prezervative? Bărbații, în special, se plâng adesea de pierderea senzației sau găsesc prezervativul enervant. În cele mai multe cazuri, însă, se folosește pur și simplu dimensiunea greșită a prezervativului, motiv pentru care prezervativul alunecă, ciupește sau chiar se strânge.

Cu dimensiunea corectă a prezervativului, totul se potrivește: prezervativul pe penis și, astfel, și senzația în timpul sexului. Aflați aici de ce mărime de prezervativ aveți nevoie și obțineți prezervativul MISTER SIZE perfect, de exemplu într-un set de probă practic.

Cumpărați prezervative acum

Mister Size
Mai multe articole

Punerea unui prezervativ în mod corespunzător - cum să o faci fără a fi enervant

Citește acum

Prietenie+, amestecuri, relații deschise și poligamie - ce este cu modelele moderne de relații?

Citește acum

Nu contează cât de mare sau mic - îmi iubesc penisul.

Citește acum