Skip to main content

Perioada de valabilitate a prezervativelor - toate informațiile importante

Prezervativul este cel mai utilizat contraceptiv din lume și este folosit atât de bărbați, cât și de femei. Acestea sunt relativ ieftine și ușor de obținut. Cu toate acestea, prezervativele sunt destinate unei singure utilizări și au un termen de valabilitate limitat din cauza materialului din care sunt confecționate. Prin urmare, mulți oameni se întreabă cât durează prezervativele. Acest articol vă va spune tot ce trebuie să știți despre durata de valabilitate a prezervativelor.

Cât durează prezervativele?

Prezervativele au, de obicei, o durată de viață limitată. Majoritatea prezervativelor pot fi păstrate între doi și cinci ani dacă nu sunt folosite și sunt depozitate într-un loc răcoros și uscat. Termenul de valabilitate depinde atât de materialul utilizat, cât și de lubrifiantul irosit. Prezervativele noastre Mister Size au un termen de valabilitate de 5 ani de la data fabricării. În calitate de producător, indicăm acești 5 ani pe ambalaj sub forma unei date de expirare, care precizează cât timp poate fi folosit prezervativul. Este important să respectați această dată, deoarece este posibil ca un prezervativ să nu mai fie sigur după data de expirare și, de exemplu, să se rupă în timpul utilizării. Dacă aveți încă un prezervativ care a depășit data limită de valabilitate, ar trebui să-l aruncați imediat și să folosiți un prezervativ nou. De asemenea, trebuie să vă asigurați întotdeauna că prezervativul nu este deteriorat sau a fost depozitat incorect înainte de a-l folosi. De asemenea, ar trebui să aruncați un prezervativ deteriorat sau depozitat incorect și să nu îl folosiți pentru a întreține relații sexuale.

Cum îmi pot da seama dacă un prezervativ nu mai este durabil?

Răspunsul este de fapt destul de simplu: veți găsi data limită de valabilitate pe ambalaj și, în mod normal, pe fiecare prezervativ în parte. Dacă au fost păstrate corect, puteți folosi prezervativul fără ezitare înainte de data de expirare, dar nu și după. Cu toate acestea, depinde întotdeauna de modul în care sunt depozitate. În condiții optime, prezervativele pot fi păstrate până la 5 ani, după cum s-a menționat mai sus. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că durata de valabilitate a prezervativelor scade în timp. Prin urmare, este recomandabil să nu așteptați prea mult timp înainte de a le folosi. De asemenea, este important să citiți cu atenție ambalajul și instrucțiunile pentru a vă asigura că utilizați corect produsul și că îl depozitați corespunzător.

Ce se întâmplă dacă folosesc un prezervativ expirat?

Prezervativele care au depășit data de expirare nu trebuie folosite niciodată în timpul sexului, deoarece prezervativele expirate se pot rupe mult mai ușor sau sunt deja poroase. Acestea nu oferă o protecție fiabilă împotriva bolilor cu transmitere sexuală și nici împotriva sarcinilor nedorite. Așadar, vă rugăm să înlocuiți imediat prezervativele expirate.

Sfat: Nu trebuie să aruncați întotdeauna prezervativele expirate, dar nu ar trebui să le mai folosiți în timpul sexului. Cu toate acestea, este totuși posibil să le folosiți pentru a vă detartra robinetul, de exemplu. Pur și simplu umpleți cu grijă prezervativul cu puțin oțet și apoi puneți prezervativul deasupra robinetului, astfel încât oțetul să îmbibe gura de scurgere a robinetului. Se lasă prezervativul cu oțetul la robinet câteva ore, de exemplu peste noapte. Apoi îl puteți clăti cu apă curată și este gata să fie decalcificat.

Cum pot să mă asigur că prezervativele mele durează mult timp?

Majoritatea prezervativelor sunt fabricate din latex de cauciuc natural, iar acest material este relativ robust. Cu toate acestea, prezervativele pot deveni poroase în timp și își pot pierde eficacitatea. Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple înainte de data de expirare, prezervativele trebuie păstrate întotdeauna într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Frigul este mai puțin dăunător pentru prezervative decât căldura extremă. Puteți afla mai multe despre modul în care prezervativele tolerează diferite temperaturi aici.

După utilizare, prezervativul trebuie aruncat imediat.

Prezervativele sunt destinate a fi folosite o singură dată și trebuie aruncate imediat după utilizare. Dacă ați deschis sigiliul unui prezervativ și nu l-ați folosit, acesta este un motiv pentru a nu-l folosi mai târziu. Odată ce ambalajul a fost deschis, prezervativul este expus la lumină și se poate usca. De asemenea, sigiliile deteriorate sau deschise trebuie aruncate.

Ți-au expirat prezervativele? - Recomandă acum

Comandați prezervativele în mărimea dvs. individuală acum!

La magazin

Mister Size
Mai multe articole

Punerea unui prezervativ în mod corespunzător - cum să o faci fără a fi enervant

Citește acum

Prietenie+, amestecuri, relații deschise și poligamie - ce este cu modelele moderne de relații?

Citește acum

Nu contează cât de mare sau mic - îmi iubesc penisul.

Citește acum