Skip to main content

Să faci sex pentru prima dată: Sfaturi și informații pentru a-l face frumos

Ai un iubit sau o iubită și ai putea avea în curând prima dată sau vrei doar să afli mai multe? Atunci veți găsi în acest articol cele mai bune sfaturi și informații despre ce trebuie să gândiți și la ce să fiți atenți.

Ești cu adevărat pregătit pentru prima dată?

Ar trebui neapărat să vă puneți și să-i puneți această întrebare înainte de a se întâmpla ceva!

Fără presiune!

Nu ar trebui niciodată să faci ceva sau să pui pe cineva să facă ceva ce nu vrei să faci sau pentru care nu ești pregătit. Este perfect în regulă dacă nu ești pregătită pentru sex.

Ia-ți tot timpul de care ai nevoie, chiar dacă ai impresia că toți prietenii tăi au făcut deja sex. Cu cât mai puțină presiune pe care o pui pe tine, cu atât mai mari sunt șansele ca prima dată când faci sex cu cineva să fie o experiență plăcută și agreabilă.

Care este vârsta medie pentru primul sex în Germania?

În medie, majoritatea adolescenților din Germania au prima lor aventură la 17,2 ani. Pentru fete, aceasta este la 17,0 ani, iar pentru băieți puțin mai târziu, la 17,4 ani. Este interesant de observat că vârsta medie la care se face sex pentru prima dată a crescut în ultimii ani. În 1998, 29% dintre fetele în vârstă de 15 ani și 10% dintre băieții de 14 ani avuseseră deja prima experiență.

Vârsta medie a fetelor care au prima dată în Germania

Mai jos veți găsi o listă scurtă în funcție de vârsta fetelor și de procentul de câte dintre ele au făcut deja sex:

  • Fetele la 14 ani: Aproximativ 2 până la 4%.
  • Fete în vârstă de 15 ani: Între 9 și 13%.
  • Fete în vârstă de 16 ani: Între 26 și 35 de ani
  • Fetele la 17 ani: Între 37 și 69%

Între 31 și 63% dintre fete fac sex pentru prima dată la 18 ani sau mai târziu.

Vârsta medie a băieților care fac sex pentru prima dată în Germania

Mai jos veți găsi o listă scurtă în funcție de vârsta băieților și de procentul de câți dintre ei au făcut deja sex:

  • Băieți la 14 ani: Aproximativ 3 până la 6%.
  • Băieți în vârstă de 15 ani: Între 10 și 21%
  • Băieți în vârstă de 16 ani: Aproximativ 35 până la 37%.
  • Băieți la 17 ani: Între 59 și 64%.

Între 36 și 41% dintre băieți fac sex pentru prima dată la 18 ani sau mai târziu.

Cum să vă pregătiți pentru prima dată când faceți sex

Pentru ca prima dată când faci sex cu cineva să fie cât mai plăcută, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faci înainte.

Vorbește despre contracepție

Este extrem de important să discutați despre contracepție înainte de a face sex, deoarece doriți să preveniți sarcina și ITS.

Fiți foarte clar cu privire la ce metodă contraceptivă este folosită pentru femei sau pentru bărbați.

Vorbind despre ITS

Această întrebare este deosebit de importantă dacă partenerul tău a mai făcut sex înainte. Întrebați dacă au fost folosite prezervative. În caz contrar, ar trebui să întrebați dacă partenerul dumneavoastră a fost testat ulterior pentru ITS.

Dacă nu este cazul, trebuie să folosiți neapărat un prezervativ!

Alegerea mărimii prezervativului și cumpărarea prezervativelor

Indiferent dacă partenerul tău a mai făcut sau nu sex înainte, îți recomandăm să folosești întotdeauna un prezervativ de mărimea potrivită. Acest lucru te va proteja de boli cu transmitere sexuală și de sarcină, iar dacă ești băiat, te va ajuta să reziști mai mult și să te distrezi mai bine.

În plus, mărimea potrivită a prezervativului vă va proteja și împotriva alunecării sau spargerii acestuia.

De asemenea, vă va proteja de partenerii care v-au mințit cu privire la alte metode contraceptive sau la ITS.

Găsește dimensiunea perfectă a prezervativului tău în 4 pași simpli

Utilizarea corectă a prezervativelor

După ce ați găsit mărimea potrivită a prezervativului, trebuie să îl folosiți în mod corespunzător.

Aflați cum să puneți un prezervativ corect aici.

Dacă citești aceste rânduri, vei putea să o pui mai repede și să ajungi la partea distractivă.

Opțional: Alegeți și cumpărați lubrifiant

Lubrifiantul le poate ajuta pe fete dacă nu se udă suficient din cauza nervozității sau în general și, ca urmare, nu se simt bine. De asemenea, băieții se vor simți mai bine dacă totul curge bine.

Citiți mai departe aici pentru a afla mai multe despre lubrifianți.

Dacă ești gay (sau nu) și vrei să încerci pentru prima dată sexul anal, lubrifiantul este deosebit de important. Dincolo de asta, mai sunt câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare pentru ca sexul anal să fie cu adevărat bun.

Citește aici pentru a afla cum funcționează sexul anal prima dată.

Cum funcționează prima dată?

Introduceți prima dată

Probabil că v-ați îmbrățișat deja, v-ați sărutat și poate chiar v-ați mângâiat și ați explorat corpul celuilalt cu mâinile. Sau poate că v-ați luptat deja în joacă unul cu celălalt. În același mod, puteți iniția sexul pentru prima dată. După ce ați început să vă mângâiați, vă puteți trece mâinile pe sub hainele partenerului.

Dezbrăcarea și preludiul

Începeți cu partea superioară a corpului și dezbrăcați-vă puțin câte puțin. Puteți face acest lucru singuri sau poate unul cu celălalt, dacă vă simțiți bine. Între timp, vă puteți săruta, îmbrățișa și vorbi.

În timpul preludiului, vă puteți săruta, mângâia și masa reciproc corpurile. Poate că poți să pui penisul în gură sau să lingi vaginul. Orice lucru care vă face să vă simțiți bine și cu care sunteți amândoi de acord este permis.

Vei ști că organismul tău este pregătit pentru mai mult atunci când vaginul tău este umed sau penisul tău este tare. Ambele ar trebui să fie cazul înainte de a merge mai departe.

Punerea unui prezervativ

Ea e udă, el e tare și tu vrei să faci următorul pas? Apoi este timpul să scoți prezervativul și să-l pui înainte de a merge mai departe.

Penetrare și nu numai

Apoi, băiatul poate sta deasupra fetei sau fata deasupra băiatului în timp ce sau înainte ca penisul să fie introdus în vagin. Nu vă grăbiți și aprofundați pas cu pas, astfel încât totul să aibă timp să se adapteze la noua situație.

Apoi îți poți mișca șoldurile astfel încât penisul să intre și să iasă. Acestea pot fi mișcări mai mari sau mai mici. În special pentru fete, poate fi mai plăcut dacă băiatul stă adânc și se freacă de vagin și de clitoris cu osul pubian.

Și apoi?

Între timp, ar trebui să vorbiți unul cu celălalt și să vă coordonați. Folosiți cuvinte și expresii precum:

  • Asta e bine.
  • Continuă așa.
  • Firmă
  • Ușor
  • Mai rapid
  • Mai lent
  • Mai adânc
  • Nu atât de adânc
  • Încearcă așa...

Atenția la corpul celeilalte persoane este de asemenea utilă. Arată și se simte ca și cum i-ar plăcea? Apoi continuați. Sunteți nesigur? Apoi întrebați.

Este deosebit de important să îl facem pe celălalt să se simtă bine, să se simtă în siguranță, iubit și apreciat.

Chiar înainte de orgasm, veți simți probabil un fel de furnicături în părțile intime. În timpul orgasmului, uneori mușchii se încordează foarte mult sau încep să tremure. Toate acestea sunt normale.

Dacă o persoană are orgasm înaintea celeilalte, cealaltă persoană poate continua și ea cu gura și degetele.

Și nu-ți face griji dacă nu prea merge, cu cât faci sex mai des, cu atât mai "normal" și mai bine devine.

"Nu" și "Nu vreau asta" sunt întotdeauna o opțiune.

Fie că este prima dată când faci sex sau a 100-a oară, cea mai importantă regulă de bază este că întotdeauna te poți răzgândi ÎNTOTDEAUNA.

"Nu" este întotdeauna o opțiune.

"Nu mai vreau asta (mai)", este întotdeauna o opțiune.

Acest lucru este valabil atât pentru fete, cât și pentru băieți, nu ar trebui să faci sau să faci să se facă ceva împotriva voinței tale, indiferent cât de mult îți place cealaltă persoană.

Persoanele care nu acceptă "nu", "nu mai vreau asta (mai)" sau alte moduri de a spune asta, sau care încearcă să te convingă, nu ar trebui să facă sex!

Cum este sexul pentru prima dată și cum se simte?

Sexul pentru prima dată poate fi un foc de artificii de emoții. Poate fi incredibil de ciudat, nefamiliar, dar și foarte frumos și plăcut. Este important să vă ascultați întotdeauna corpul și să vă acordați suficient timp.

Doare prima dată?

Dacă prima dată doare sau nu, este complet diferit. Unele persoane resimt o ușoară durere, altele nu.

Pentru ca totul să decurgă cât mai bine, trebuie să te asiguri că vaginul tău este frumos și umed. Dacă nu este încă umed, puteți prelungi preludiul puțin mai mult sau puteți folosi un lubrifiant pe bază de apă.

Sexul anal ar trebui să fie, de asemenea, nedureros. Mai ales aici, ar trebui să folosiți mult lubrifiant.

În niciun caz nu trebuie să folosiți uleiuri sau lubrifianți unsuroși, deoarece aceștia pot dizolva prezervativul și pot duce la infecții.

Prima dată poate fi foarte ciudat

Totul despre sex poate fi al naibii de ciudat în primele câteva momente. Dacă dvs. și partenerul dvs. nu aveți experiență, mișcările vă vor părea nefamiliare și nefirești.

S-ar putea să nu reușiți să începeți pentru că sunteți amândoi prea nervoși. Acest lucru este, de asemenea, perfect normal.

Senzațiile pe care le experimentați pot fi, de asemenea, dificil de clasificat la început și pot fi chiar puțin inconfortabile. Este întotdeauna important să vă ascultați corpul și semnalele sale.

Dacă ceva vă doare sau nu vă place, dumneavoastră și partenerul dumneavoastră puteți oricând să încercați altceva, să vă opriți sau să luați o pauză.

Apropo, doar pentru că poate fi atât de ciudat, râsul și discuțiile despre asta pot ajuta la reducerea nervozității și a anxietății și vă pot asigura că vă veți simți bine, chiar dacă s-ar putea să nu iasă foarte bine.

Mirosuri, gusturi, forme și culori nefamiliare

Educația sexuală în școală ne-a înșelat pe toți. Niciun vagin nu miroase la fel, nu arată la fel și nici nu are același gust, iar același lucru este valabil și pentru penis.

Multe vagine au buzele vulvare interioare mai lungi, la fel cum unii bărbați au prepuțuri mai lungi. Unele vagine sau penisuri vor avea un miros sau un gust mai puternic decât altele.

Și toate acestea sunt normale.

Cum se simte sexul?

Deoarece vaginul și anusul sunt acoperite de o membrană mucoasă, puteți să vă treceți limba sau un deget pe interiorul obrazului. Așa se simte sexul.

Sexul nu este ca în porno

Poziții nebunești, să-ți bagi penisul în gură până la bază, să faci sex ore întregi fără pauză, anal fără pregătire. Toate acestea se văd adesea în filmele porno.

Realitatea este foarte diferită. Multe poziții din filmele porno pot fi frumoase pentru film, dar nu sunt confortabile pentru femei sau bărbați și nu se simt bine.

De asemenea, multe alte lucruri, cum ar fi sexul anal, necesită multă pregătire, practică și mai ales lubrifiant pentru a preveni rănile și durerea.

În cazul sexului real, se vorbește mai mult, de obicei se folosesc doar câteva poziții, uneori se râde și alteori nu prea merge sau se termină foarte repede. Sexul nu este și nu ar trebui să fie un sport de competiție, ci ceva frumos și distractiv pentru toți cei implicați.

12 sfaturi rapide și informații pentru sexul pentru prima dată

  1. Folosește-ți limba, buzele și mâinile (fără dinți), vaginul și penisul sunt foarte sensibile.
  2. Dacă nu știți ce faceți sau ce ar trebui să faceți, folosiți gura sau mâinile.
  3. Aveți un prosop sau șervețele în apropiere.
  4. Partenerul tău poate tremura când vine.
  5. Mergeți la toaletă pentru a urina după aceea pentru a evita infecțiile
  6. S-ar putea să vii mai devreme decât crezi
  7. Este posibil să nu vii prima dată (chiar dacă ești băiat)
  8. Râsul este permis
  9. Este important să vorbești și să spui cum îți place, ce îți place sau nu îți place.
  10. Nu este încă suficient de tare sau de umed? Sau ai venit repede? Gura și degetele ajută
  11. Doar foarte puține femei au un orgasm doar prin penetrare
  12. Aveți la îndemână apă sau altă băutură în caz că vă este sete.

Concluzie: Să faci sex pentru prima dată

Prima dată când faci sex cu partenerul tău poate fi foarte ciudat, nefamiliar, poate chiar puțin înfricoșător. Cu o pregătire corectă, suficient timp și răbdare, a face sex cu cineva pentru prima dată poate fi o experiență minunată.

Dacă îți dorești o viață amoroasă împlinită, trebuie să înțelegi un lucru: Sexul bun nu trebuie să fie perfect. Citiți articolul acum pentru a afla mai multe.

Mister Size
Mai multe articole

Punerea unui prezervativ în mod corespunzător - cum să o faci fără a fi enervant

Citește acum

Prietenie+, amestecuri, relații deschise și poligamie - ce este cu modelele moderne de relații?

Citește acum

Nu contează cât de mare sau mic - îmi iubesc penisul.

Citește acum