Skip to main content

Lățimea nominală a prezervativelor - ce este mai exact?

Prezervativele sunt disponibile în numeroase dimensiuni diferite, care pot varia foarte mult în funcție de produs și de producător. Pentru a vă asigura că prezervativul vi se potrivește în mod corespunzător, adică că nu este prea mare sau prea mic, pentru a vă oferi cea mai bună senzație și o siguranță optimă, toate prezervativele din Uniunea Europeană trebuie să menționeze pe ambalaj lățimea nominală a prezervativului respectiv.

Cu toate acestea, există adesea multe întrebări cu privire la lățimea nominală, deoarece nu este întotdeauna clar cum se raportează lățimea nominală la dimensiunea penisului dvs. sau cum se poate calcula dimensiunea corectă a prezervativului.

În cele ce urmează, vom încerca să vă răspundem la toate întrebările dvs. despre lățimea nominală, care este indicată pe multe ambalaje și ca lățime nominală sau lățime standard.

Ce este lățimea nominală?

Lățimea nominală a prezervativelor sau lățimea standard este o specificație în conformitate cu standardul internațional pentru prezervative DIN EN ISO 4074 și, prin urmare, este clar definită. Pe ambalajele prezervativelor veți găsi această informație în milimetri, de exemplu, pentru Mister Size de la 47 mm la 69 mm.

Dar ce înseamnă mai exact acest lucru și cum se măsoară? Este vorba de diametrul, circumferința sau raza prezervativului? Din păcate, nu există nicio indicație în acest sens, dar este vorba de jumătate din circumferința prezervativului în punctul cel mai îngust.

Dacă doriți să măsurați, puteți așeza un prezervativ complet plat și apoi să determinați lățimea în punctul cel mai îngust cu o riglă, de exemplu, și veți avea lățimea nominală, deoarece, întins pe plat, aveți exact jumătate din circumferința prezervativului.

Punctul cel mai îngust este, desigur, relevant doar pentru prezervativele care nu sunt cilindrice și, prin urmare, au aceeași lățime peste tot. Pe lângă majoritatea prezervativelor care sunt cilindrice, există și unele prezervative profilate care sunt ușor mai înguste sub gland, de exemplu.

Cum se măsoară lățimea nominală?

Așa cum am menționat mai sus, lățimea nominală este jumătate din circumferința în punctul cel mai îngust. Cel mai simplu mod de a măsura acest lucru este să așezați un prezervativ plat și liber și apoi să măsurați lățimea cu o riglă.

Iată o fotografie care ilustrează modul în care puteți măsura lățimea nominală a unui prezervativ. Așezați prezervativul cât mai plat posibil peste o riglă și apoi citiți lățimea:

Dacă la măsurarea lățimii găsiți o mică abatere, aceasta se încadrează totuși în standard. În conformitate cu ISO 4074, lățimea poate devia cu +/- 2 mm.

De ce măsurați jumătate din circumferință?

Chiar dacă poate părea confuz la început să măsurați exact jumătate din circumferință, aceasta este cea mai simplă și mai clară metodă pentru a obține comparabilitatea lățimii prezervativelor. În mod normal, suntem obișnuiți să măsurăm fie diametrul, fie întreaga circumferință a obiectelor rotunde, dar aceasta este adesea o procedură dificilă și imprecisă din cauza materialului flexibil al prezervativelor. Dacă ar fi să măsurați diametrul, de exemplu, ați obține probabil un rezultat diferit pentru fiecare măsurătoare. Vedeți imaginile noastre:

Cât de late sunt prezervativele standard?

Majoritatea prezervativelor standard au o lățime standard de 52 până la 54 mm, 54 mm fiind adesea destul de mare. Prezervativele vândute ca prezervative XL sau XXL încep de obicei cu o lățime nominală de 56 mm. Prezervativele deosebit de mici sunt în mod corespunzător mai mici de 52 mm. La multe mărci de prezervative, veți găsi adesea un prezervativ normal și un prezervativ XL, care este doar puțin mai mare. Cu toate acestea, deoarece atât siguranța, cât și senzația dumneavoastră în timpul actului sexual au de suferit în cazul unei dimensiuni greșite a prezervativului, la Mister Size veți găsi prezervative cu lățimi de la 47mm la 69mm.

Unde pot găsi lățimea nominală pe ambalaj?

Pe ambalajele prezervativelor, veți găsi de obicei lățimea nominală sau lățimea standard în cadrul textului de pe spatele ambalajului. Cu toate acestea, în unele cazuri, pe ambalaj există și un simbol cu indicarea lățimii.

Cum găsesc mărimea potrivită a prezervativului?

Desigur, este dificil să măsurați jumătate din circumferința penisului, așa cum se întâmplă în cazul lățimii prezervativului, iar prezervativul nu trebuie să fie prea larg. Noi, cei de la Mister Size, am dezvoltat câteva metode simple pentru ca tu să găsești dimensiunea perfectă a prezervativului. De exemplu, puteți folosi aplicația noastră pentru a determina dimensiunea prezervativului(nu este necesară descărcarea) sau puteți arunca o privire la articolul nostru despre cum să determinați dimensiunea corectă a prezervativului în 4 pași simpli.

Concluzie

La prima vedere, lățimea nominală a prezervativelor poate părea puțin confuză, deoarece nu are legătură directă cu lățimea penisului tău. Cu toate acestea, cu ajutorul metodelor noastre simple de măsurare, puteți găsi cu ușurință și în orice moment dimensiunea potrivită a prezervativului pentru dumneavoastră. Dimensiunea prezervativului este aceeași cu lățimea nominală, astfel încât mărimea 53 a prezervativului are o lățime nominală de 53 mm. Dacă pe partea din față a ambalajului se menționează doar XL, de exemplu, atunci pur și simplu verificați din nou ambalajul și veți găsi undeva și lățimea.

Mister Size
Mai multe articole

Să faci sex pentru prima dată: Sfaturi și informații pentru a-l face frumos

Citește acum

Ce este indicele Pearl - și de ce sunt bune prezervativele!

Citește acum

Depozitați corect prezervativele

Citește acum