Skip to main content

Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA: Pericolul invizibil al bolilor cu transmitere sexuală

Este o epidemie tăcută - acestea sunt cuvintele folosite de Organizația Mondială a Sănătății pentru a descrie numărul actual de cazuri de infecții cu transmitere sexuală și de boli cu transmitere sexuală. Nu este nejustificată: Potrivit Institutului Robert Koch, mai mult de jumătate de milion de persoane din Europa sunt infectate anual cu o boală cu transmitere sexuală, dar multe dintre ele nu-și dau seama că sunt infectate la început.

Pericolul invizibil

Motivul pentru acest lucru este simplul fapt că unele boli cu transmitere sexuală sunt inițial asimptomatice și, prin urmare, se pot răspândi neobservate. Institutul Robert Koch subliniază că aproximativ 10 % dintre noile infecții cu HIV rămân nedetectate pentru o perioadă lungă de timp.

În funcție de boala cu transmitere sexuală, infecția poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi infertilitatea, ciroza hepatică și cancerul. Potrivit Centrului Federal pentru Educație Sanitară, este nevoie de mai multă educație pentru a reduce răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.

Important și de dreapta: Ziua mondială de luptă împotriva SIDA la 1 decembrie

Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA de la 1 decembrie este un exemplu excelent de educație de succes. De când a fost înființată de OMS în 1988, guvernele, organizațiile de sănătate și ONG-urile din întreaga lume au folosit această zi pentru a atrage atenția asupra problemelor legate de HIV/SIDA și pentru a-și arăta solidaritatea. Ziua promovează înțelegerea și consolidează măsurile de prevenire. Pe lângă testarea regulată, se subliniază în mod special importanța prezervativelor ca mijloc eficient de protecție împotriva transmiterii HIV și a altor infecții cu transmitere sexuală.

Prezervativele pot proteja

Mecanismul de protecție al prezervativelor este pe cât de simplu, pe atât de ingenios: prezervativele formează o barieră între fluidele corporale care pot transmite boli cu transmitere sexuală. Fie că este vorba de sifilis, gonoree sau HIV - utilizarea prezervativelor reduce semnificativ riscul de infectare. Acestea nu numai că protejează împotriva unor probleme grave de sănătate, dar și împotriva stresului emoțional care poate însoți diagnosticul unei boli cu transmitere sexuală.

Pe lângă beneficiile lor incontestabile pentru sănătate, prezervativele sunt extrem de ușor de utilizat. Sunt ușor accesibile, disponibile fără prescripție medicală și nu necesită o aplicare complicată. În lumea contracepției, prezervativele sunt soluția intermediară supremă, oferind atât siguranță, cât și intimitate.

Deși prezervativele sunt cel mai frecvent utilizat contraceptiv în Germania, conform celor mai recente date, rata actuală de utilizare este de numai 53%, ceea ce lasă loc pentru creșteri suplimentare.

De ce mulți nu folosesc prezervativele

Problema: În ciuda avantajelor lor, prezervativele sunt încă întâmpinate cu rezerve în societate, în special în ceea ce privește imaginea lor percepută ca fiind ucigătoare de pofte. Unii bărbați se plâng chiar de probleme de erecție. De obicei, acestea nu sunt scuze, deoarece mai multe studii arată că aproximativ 50% dintre bărbați consideră că prezervativele de dimensiuni standard nu se potrivesc, adică sunt prea mari sau prea mici.

Dacă sunt prea largi (afectează aproximativ 10%), acestea pot aluneca sau curge după ejaculare. Dacă sunt prea strânse (afectează aproximativ 40%), sunt dificil de derulat, provoacă amorțeală și se pot rupe mai ușor. Acest lucru înseamnă că un prezervativ prost ajustat nu numai că afectează senzația de plăcere, ci și protecția sigură împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

MISTER SIZE: 7 mărimi pentru mai multă siguranță și o senzație reală.

Pentru a face față acestei provocări, MISTER SIZE oferă o selecție de prezervative în șapte mărimi diferite, însoțite de mai multe metode de măsurare pentru a determina mărimea potrivită. Aplicația noastră facilitează estimarea mărimii ideale, fără a fi nevoie să o descărcați sau să vă înregistrați, ajutând la combinarea momentelor plăcute cu o contracepție eficientă. MISTER SIZE este, de asemenea, implicat activ în colaborarea cu organizații sociale precum ProFamilia și AIDS-Hilfe pentru a reduce și mai mult răspândirea bolilor cu transmitere sexuală prin recomandarea prezervativelor care se potrivesc și se simt bine.

Mister Size
Mai multe articole

Cum vă puteți proteja de bolile cu transmitere sexuală?

Citește acum

Metode contraceptive pentru bărbați: Aceste metode noi și vechi sunt disponibile

Citește acum

Creșteți potența ca bărbat, cum să vă îmbunătățiți potența

Citește acum