Skip to main content

Prezervativul înlocuiește pilula contraceptivă ca fiind contraceptivul numărul unu în Germania

Vremurile se schimbă, chiar și când vine vorba de contracepție. Potrivit unei publicații recente din 16.11.2023 a Centrului Federal pentru Educație în domeniul Sănătății (BZgA ), datele actuale din sondajul repetat reprezentativ privind comportamentul contraceptiv al adulților din Germania în 2023 arată că prezervativul a înlocuit pilula contraceptivă ca fiind contraceptivul preferat în Germania.

Pilula își pierde din popularitate

Utilizarea pilulei este în scădere. În 2023, doar 38% dintre respondenți mai foloseau încă acest contraceptiv hormonal, față de 55% în 2007. Schimbarea majoră se reflectă în faptul că prezervativul este acum folosit mai frecvent decât pilula pentru contracepție pentru prima dată din 2007 (pondere de 53%). Această schimbare în comportamentul contraceptiv se bazează pe o atitudine din ce în ce mai critică față de metodele contraceptive hormonale. Toate celelalte metode contraceptive joacă un rol doar pentru o mică parte a populației.

Critici din ce în ce mai mari la adresa contracepției hormonale

Acceptarea metodelor contraceptive hormonale este în scădere. 61% dintre femei și bărbați consideră că contracepția hormonală are efecte negative asupra corpului și minții lor. În comparație, doar 48% au fost de acord cu această afirmație în 2018. O respingere generală a pilulei sau a contracepției hormonale este raportată de 15 la sută dintre femeile care folosesc metode contraceptive, față de doar 1 la sută în urmă cu 12 ani.

Atitudinea critică a tinerilor adulți față de hormoni este deosebit de izbitoare. Proporția utilizatorilor de pilule în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani a scăzut de la 72% la 46% în doisprezece ani. În același timp, 18 la sută din acest grup de vârstă utilizează acum metode contraceptive precum DIU, față de 3 la sută în 2011.

Accent pe tolerabilitate și fiabilitate

Studiul arată că pentru 39% dintre adulții activi sexual, fiabilitatea și pentru 30% ușurința de utilizare sunt criterii decisive în alegerea unei metode contraceptive. O bună tolerabilitate devine din ce în ce mai importantă pentru 25 la sută dintre ei.

Costurile joacă un rol important

Pentru 19 la sută dintre femei și bărbați, costul unui contraceptiv este un factor important. Femeile (30 la sută), respondenții tineri (34 la sută) și persoanele cu venituri mici (39 la sută) confirmă în special relevanța costurilor.

Bine informați datorită diverselor surse

Respondenții se simt bine informați: 94 la sută dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani se consideră "foarte bine" sau "bine" informate în legătură cu contraceptivele lor. Consilierea ginecologică rămâne cea mai importantă sursă de informare pentru femei, cu 73 la sută. Interesant este faptul că, pentru prima dată, site-urile web sunt cea mai frecvent citată sursă de informare pentru bărbați. Și noi, cei de la Mister Size, încercăm să ne aducem contribuția cu blogul nostru despre prezervative pentru a oferi și mai multe și mai bune informații despre contracepție și prezervative.

Protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală

Deoarece cifrele actuale arată, din păcate, că bolile cu transmitere sexuală sunt în creștere, utilizarea sporită a prezervativelor este un semn bun pentru a inversa această tendință. Spre deosebire de pilula contraceptivă, prezervativul oferă o protecție fiabilă împotriva bolilor cu transmitere sexuală și, prin urmare, este un contraceptiv ușor de obținut, fiabil și ieftin, fără efectele secundare ale hormonilor.

Concluzie

Peisajul contraceptiv în Germania se schimbă. Atitudinea critică față de metodele contraceptive hormonale conduce la înlocuirea prezervativului cu pilula ca fiind contraceptivul numărul unu. Tolerabilitatea, fiabilitatea și ușurința de utilizare se află în centrul alegerii contraceptivelor. Capacitatea de a obține informații prin intermediul internetului devine din ce în ce mai importantă. Cu prezervativul potrivit de la Mister în mărimea individuală a prezervativului, nici distracția și senzațiile nu sunt neglijate, astfel încât prezervativele nu sunt nici prea strânse, nici nu alunecă și vă puteți bucura de actul sexual fără griji.

Determinați acum mărimea prezervativului dvs.

Cumpărați prezervative direct

Mister Size
Mai multe articole

Să faci sex pentru prima dată: Sfaturi și informații pentru a-l face frumos

Citește acum

Ce este indicele Pearl - și de ce sunt bune prezervativele!

Citește acum

Depozitați corect prezervativele

Citește acum